Sla links over
Hoofdinhoud

136 interkerkelijke gebedssamenkomsten op de kaart

week van gebed_homepage.pngdinsdag 19 januari 2016 16:58

Het aantal interkerkelijke gebedssamenkomsten dat zich bij MissieNederland aanmeldt, laat een sterke groei zien. In 2014 lag het aantal aanmeldingen op 64, vorig jaar op 2015 en nu al op 136. Hoe verklaart Dorina Nauta, projectleider, de groei?

“Allereerst heeft de opmars van de Week van Gebed te maken met het ontdekken van de mogelijkheid om je gebedsbijeenkomst officieel aan te melden. Maar ik zie ook dat het verlangen om samen te bidden sterker wordt. Het afgelopen jaar raakte de nood in de wereld steeds vaker ons eigen land, denk bijvoorbeeld aan de vluchtelingenproblematiek. Hierdoor zijn mensen angstig en lijkt het alsof ze eerder geneigd zijn elkaar op te zoeken om met elkaar te bidden.

Lokale netwerken

We zien ook de positieve trend dat er allerlei lokale interkerkelijke verbanden ontstaan om bijvoorbeeld hulp te bieden rond de komst van een AZC. Als die netwerken er eenmaal zijn, is het organiseren van een lokale Week van Gebed snel geregeld.

De Week van Gebed duurt nog tot 24 januari. Via www.weekvangebed.nl kunnen kerken hun gebedsbijeenkomst op de kaart zetten.

« Terug