Sla links over
Hoofdinhoud

Manifest ‘Sta op voor vluchtelingen’

manifest vierkant.jpgvrijdag 20 november 2015 12:29

Stichting Gave heeft een manifest gemaakt om bij te dragen aan de christelijke meningsvorming over vluchtelingen. Gave en de organisaties die het manifest ondersteunen roepen christenen op om gehoor te geven aan de bijbelse oproep om de vreemdeling welkom te heten.

“Met dit manifest willen we mensen helpen om verstandig, nuchter en liefdevol met vluchtelingen om te gaan,” zegt Jan Pieter Mostert, directeur van Gave. “We vinden het belangrijk om persoonlijke verantwoordelijkheid te scheiden van de taak die de overheid heeft. Het is aan onze regering om misbruikers en jihadisten op te sporen en te bestraffen. Wij hebben te maken met de opdracht van Jezus om barmhartig en liefdevol om te gaan met de vreemdeling. Ik ben blij dat zoveel christelijke organisaties deze oproep samen met ons willen doen. Het is nodig dat we in deze tijd schouder aan schouder staan en onze stem laten horen.”

Achttien organisaties
Achttien organisaties verbinden hun naam aan het manifest: ChristenUnie, de 4e Musketier, deputaten diaconaat CGK, Evangelische Omroep, GZB, HiP, Hulp Oost-Europa, Interserve, IZB, MissieNederland, OM, Ontmoeting, Open Doors, SDOK, SGP, Tot Heil des Volks, Verre Naasten en ZOA.

Download hier het manifest

Meer informatie, tips en inspiratie over omgaan met vluchtelingen vindt u op www.missienederland.nl/vluchteling

« Terug