Sla links over
Hoofdinhoud

Heer, ontferm u...

Parijs.jpgzaterdag 14 november 2015 19:38

MissieNederland is geschokt en verbijsterd door het nieuws van de wrede aanslagen op onschuldige burgers in Parijs die opgeëist zijn door IS. Het is voor de hand liggend om in zulke omstandigheden ongenuanceerd te reageren en grote woorden te gebruiken. We hopen en vertrouwen dat de kracht van het geloof ons zal helpen om dat niet te doen en juist in deze omstandigheden ons te laten leiden door de liefde, en niet door angst of haat.

Onze gebeden en onze gedachten zijn in eerste instantie bij al die mensen die dierbaren hebben verloren en in diepe rouw gedompeld zijn door deze verschrikkelijke daad, maar ook bij zoveel anderen die vechten voor hun leven in ziekenhuizen of in shock verkeren om wat ze allemaal hebben meegemaakt. Heer, ontferm u over hen!

We roepen iedereen in ons netwerk van kerken, gemeenten en organisaties op om te (blijven) bidden voor de slachtoffers en hun nabestaanden om troost en kracht. Laten we ook bidden om wijsheid en rust voor de overheid en voor politie en hulpdiensten om op de juiste manier te reageren op dit zinloze geweld: in Frankrijk, maar ook hier in Nederland. Laten we ten slotte niet vergeten te bidden voor de mensen achter dit geweld, die zo verblind zijn door hun meedogenloze haat.

Heer, ontferm u over ons

Drs. Jan Wessels - MissieNederland

« Terug