Sla links over
Hoofdinhoud

Strategisch partnerschap EA-EZA en NZR

2015-01-16 Ondertekening strategisch Partnerschap EA-EZA en NZR.JPGvrijdag 16 januari 2015 12:13

De Nederlandse Zendingsraad (NZR) en EA-EZA hebben een ‘strategisch partnerschap’ gesloten. Dat maken de besturen van beide koepels vandaag bekend nadat de ondertekening van de overeenkomst.

Beide organisaties zijn ervan overtuigd dat eenheid en zending onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn en willen daarom de bestaande samenwerking verder intensiveren. Zowel EA-EZA als NZR richten zich op de versterking van het missionair getuigenis en de missionaire presentie van kerken en christenen in buitenland en binnenland.

“Door intensiever samen te werken hopen we elkaars kracht en expertise met betrekking tot de missionaire opdracht optimaal te benutten, van elkaar te leren en samen beter uitvoering te geven aan onze missie.”
In de praktijk werken EA-EZA en de NZR al ruim tien jaar samen, bijvoorbeeld rondom de organisatie van activiteiten, het realiseren van publicaties en participatie in internationale netwerken. Sinds 2014 zijn beide organisaties ook in hetzelfde pand gehuisvest.

De verschillen in achterban, theologische accenten en ontstaansgeschiedenis vormen volgens beide besturen geen beletsel voor intensievere samenwerking. “We waarderen bestaande verschillen en willen deze vruchtbaar maken voor de kwaliteit van het missionaire werk."

Lees hier het officiële persbericht

« Terug