Sla links over
Hoofdinhoud

Solidair met christenen in Irak en Syrië

nasrani.pngdonderdag 28 augustus 2014 15:38

EA-EZA ondersteunt de campagne #WeAreN die christenen oproept hun verbondenheid te uiten met geloofsgenoten in Irak en Syrië. De campagne is het initiatief van acht christelijke organisaties* die zo aandacht vragen voor de situatie van christenen in Irak en Syrië en oproepen om de verbondenheid door middel van gebed en actie zichtbaar te maken.

De organisaties geven op de speciale website www.WeAreN.nl informatie over de actuele situatie van christenen in Irak, activiteiten in Nederland en wat bezoekers kunnen doen voor christenen in Irak. Zo is er de mogelijkheid aan te sluiten bij een landelijke beweging van gebed.

Op 1 november, tijdens de jaarlijkse dag van Open Doors (een van de initiatiefnemers) beeldbemoediging via de website www.WeAreN.nl. Bezoekers kunnen hun foto uploaden naar een uitgebreide galerij. Hierdoor wordt direct en persoonlijk zichtbaar hoeveel mensen er in Nederland meeleven met de christenen in Irak en Syrië. De foto’s drukken we op kaartjes die we meenemen naar Irak en Syrië om de christenen daar te bemoedigen.
Op 26 november is er in Drachten een landelijke gebedsbijeenkomst

*Stichting De Ondergrondse Kerk (SDOK), Jubilee Campaign, Open Doors, Kerk in Nood, Trans World Radio, Stichting Gave, mannenbeweging De 4e Musketier en SKIN, de landelijke vereniging van migrantenkerken.

Ook de Opperste Raad van de Evangelische gemeenschap in Syrië en de Libanon slaat alarm. Zij richten een dringende noodoproep aan al de evangelische en protestantse kerken en organisaties in de wereld.

« Terug