Sla links over
Hoofdinhoud

Programma van Toerustingsdag voor Thuisfrontteams 2019: Nieuwe bril

Toerustingsdag voor Thuisfrontteams 2019: Nieuwe bril

Programma van Toerustingsdag Thuisfrontteams 2019: Nieuwe Bril

Op zaterdag 16 maart:
9:30 - 10:00 Inloop met koffie/thee
10:00 - 10:30 Welkom en opening
10:30 - 11:45 1A.Blik omhoog: voorbede voor je zendingswerker Door Frieke - Kappers, C.
  1B. Vertrek in zicht: hoe begin je als thuisfrontteam Door Houweling, D.B.
  1C. Blik op Geld: over fondsenwerving Door Timmerman - Cino, A.
  1D. Kijk op kids: uitzending en kinderen Door Smith
  1E.Ontvang jouw VR-bril: geef je supporters een virtual reality Door Janse, J.W., Kamphorst, J.
  1F.Blik op de toekomst: hoe zit het met je zendingswerker en pensioen? Door Naron, N., Andel, van den A.
11:45 - 14:00 Tijd met de organisaties* en lunchtijd
14:00 - 15:15 2A. Blik omhoog: geestelijk gezond(en) Door Dijk, van A.N.
  2B. Blik naar binnen: Thuisfrontteams - Thuis of front? Door Houtman, R.A.
  2C. Blik op Geld: over fondsenwerving Door Timmerman - Cino, A.
  2D. Multifocale bril: leven tussen roeping en werkelijkheid Door Muurling, D.A.
  2E. Kijk op social media Door Bonk, L.L.
  2F. Terugkeer in zicht: over re-entry Door Dieren, van M.S.
15:15 - 15:45 Plenaire afsluiting
 1. Van 9:30 tot 10:00

  Inloop met koffie/thee

  Koffie en thee staan klaar vanaf 09.30 uur! Welkom

  Wie 'm nog niet heeft: .... claim jouw exemplaar ter plekke: 
  'Samen uit, samen thuis: Samenwerken in de uitzending en begeleiding van missionaire werkers', uitgegeven door de toenmalige  Evangelische Zendingsalliantie in 2012

 2. Van 10:00 tot 10:30

  Welkom en opening

  Plenaire sessie over Nieuwe bril. 

   

 3. Van 10:30 tot 11:45

  1A.Blik omhoog: voorbede voor je zendingswerker

  Door Frieke - Kappers, C.

  Bidden voor de zendingswerker klinkt logisch. Maar het voelt irrationeel. Hoe groter de nood, hoe sneller we meestal vergaderen. Waarschijnlijk is bidden het enige 'werk' waar thuisfrontteams liever over praten. We weten dat bidden super belangrijk is, maar hoe betrek je de hele achterban hierbij? Daarom gaan we in deze workshop vooral praktisch bezig. We oefenen zeven vormen van gebed voor zendingswerkers, we bespreken tips over het mobiliseren van de achterban. En we hebben vooral aandacht voor God, de Schepper, die ons zin in bidden geeft.

 4. Van 10:30 tot 11:45

  1B. Vertrek in zicht: hoe begin je als thuisfrontteam

  Door Houweling, D.B.

  Ben je gevraagd voor een thuisfrontteam? Wil je er zelf een opzetten? Of maak je sinds niet al te lang deel uit van een thuisfrontteam? Dan kan het zomaar dat het je gaat duizelen. Wat is een goede samenstelling van een thuisfrontteam? Wat wordt er wel en niet van je verwacht? Waar begin je?

 5. Van 10:30 tot 11:45

  1C. Blik op Geld: over fondsenwerving

  Door Timmerman - Cino, A.

  Is het voor jullie als thuisfrontteam ook elk jaar of misschien zelfs wel elke maand een uitdaging om de financiën rond te krijgen? In deze praktische en inspirerende workshop geeft Annemieke Timmerman je haar belangrijkst inzichten mee op het gebied van fondsenwerving. Ze laat bovenal zien dat fondsenwerving voor jouw zendeling ook echt leuk en succesvol kan zijn. Tijdens deze workshop gaat ze samen met jouw thuisfrontteam aan de slag met de do’s en dont’s van (persoonlijke)fondsenwerving om jullie missie te ondersteunen. Het is een aanrader om met twee personen uit jullie thuisfrontteam de workshop te bezoeken. 

 6. Van 10:30 tot 11:45

  1D. Kijk op kids: uitzending en kinderen

  Door Smith

  Wat kan je als Thuisfrontteam betekenen voor de kinderen van de gezinnen die worden uitgezonden, voor, tijdens en na de uitzending? Welke zaken zijn belangrijk om in het oog te houden en wat is een Third Culture Kid (TCK) eigenlijk? Verruim je blik als het gaat om kinderen ver weg ook als ze weer ‘thuis’ zijn.

 7. Van 10:30 tot 11:45

  1E.Ontvang jouw VR-bril: geef je supporters een virtual reality

  Door Janse, J.W., Kamphorst, J.

  Jij bent in Nederland, en je werker is ergens ver weg. Hoe zorg dat je je supporters dan toch dichtbij houdt? Als thuisfrontteam kun jij een belangrijke bijdrage leveren aan virtual reality: een wereld waarin het verhaal werkelijk gaat leven. In deze workshop leer je zelf met andere ogen naar de wereld van communicatie te kijken.

 8. Van 10:30 tot 11:45

  1F.Blik op de toekomst: hoe zit het met je zendingswerker en pensioen?

  Door Naron, N., Andel, van den A.

  Geen zorgen voor de dag van morgen (of toch wel?)

  Ga je als zendeling ooit met pensioen? Wil je hiervoor reserveren? Hoe zit het financieel als er wat met je zou gebeuren? Na deze workshop wordt het duidelijker hoe pensioen voor zendelingen in elkaar zit, krijg je een beter beeld bij de verschillende mogelijkheden die er zijn voor pensioenopbouw en leer je meer over verzekeringen die aan te raden zijn voor zendelingen.  

  Deze workshop wordt verzorgd door Gabriël Financiële Bescherming.

 9. Van 11:45 tot 14:00

  Tijd met de organisaties* en lunchtijd

  *Er is ook een groep voor thuisfrontteams van zendelingen die niet door een organisatie zijn uitgezonden

  N.B. Neem je eigen boterhammetje mee

 10. Van 14:00 tot 15:15

  2A. Blik omhoog: geestelijk gezond(en)

  Door Dijk, van A.N.

  Wat doet jouw zendingswerker om geestelijk gezond te blijven? Vraag je daar wel eens naar? En wat doe je eigenlijk zelf als TFT lid om dichter naar God toe te groeien? Tijdens de workshop krijg je handvaten aangereikt om geestelijk gezond te blijven.

  Deze parels kun je zelf gebruiken en je kunt ze ook aanreiken aan jouw zendingswerker.

 11. Van 14:00 tot 15:15

  2B. Blik naar binnen: Thuisfrontteams - Thuis of front?

  Door Houtman, R.A.

  Over thuisfrontteams hoor je prachtige én schrijnende verhalen. Waar zit 'm dat in? Een belangrijk punt is de motivatie binnen het team zelf: waarom ben je eraan begonnen? En hoe zie je je verantwoordelijkheid? Kies je voor afwachten of initiatief nemen? Moet je vertrouwen hebben in je zendeling of moet je ook moeilijke vragen durven stellen? En financiën zijn altijd een gevoelig terrein: hoe geef je dat vorm? Een workshop over de haken en ogen van thuisfrontteam-zijn in de praktijk.

 12. Van 14:00 tot 15:15

  2C. Blik op Geld: over fondsenwerving

  Door Timmerman - Cino, A.

  Is het voor jullie als thuisfrontteam ook elk jaar of misschien zelfs wel elke maand een uitdaging om de financiën rond te krijgen? In deze praktische en inspirerende workshop geeft Annemieke Timmerman je haar belangrijkst inzichten mee op het gebied van fondsenwerving. Ze laat bovenal zien dat fondsenwerving voor jouw zendeling ook echt leuk en succesvol kan zijn. Tijdens deze workshop gaat ze samen met jouw thuisfrontteam aan de slag met de do’s en dont’s van (persoonlijke)fondsenwerving om jullie missie te ondersteunen. Het is een aanrader om met twee personen uit jullie thuisfrontteam de workshop te bezoeken. 

 13. Van 14:00 tot 15:15

  2D. Multifocale bril: leven tussen roeping en werkelijkheid

  Door Muurling, D.A.

  Je kan je enorm geroepen voelen om bij voorbeeld de zending in te gaan. Je hebt hoge verwachtingen en gaat vol goede moed op weg, immers Gods zal je leiden. De werkelijkheid blijkt niet altijd overeen te komen met de droombeelden die je had vanuit je roeping.

  Is jouw zendeling, die jij ondersteund nou geroepen of was dat een stemmetje in hunzelf? En waar is God dan? Dit komt veelvuldig voor. Een soms natuurlijk proces maar wel verwarrend voor zendeling en hun thuisfrontteam. In deze workshop gaan we kijken naar de roepingskant. Wat is waar?

 14. Van 14:00 tot 15:15

  2E. Kijk op social media

  Door Bonk, L.L.

  Als Thuisfrontteam ben je een tussenschakel voor verschillende doelgroepen: Je partner, de achterban, nieuw geïnteresseerden, kerkleiding en de zendende organisatie. Hoe blijf je nu met al deze verschillende doelgroepen in contact en sluit je aan bij de juiste leefwereld. In deze workshop gaan we kijken hoe Social Media een rol kan spelen in het communiceren naar hoofdzakelijk je partner, de achterban en nieuw geïnteresseerden. Communicatie en veiligheid zijn key hierin.

 15. Van 14:00 tot 15:15

  2F. Terugkeer in zicht: over re-entry

  Door Dieren, van M.S.

  Maak jij je als thuisfront lid zorgen over de re-entry van jouw zendeling. Vraag jij je af hoe het zal zijn voor de terugkeerders. Zo ja dan ben je al een mooie stap op weg om de re-entry goed te laten verlopen. Een goede voorbereiding door jou en jouw zendeling kan een enorm verschil maken. Deze workshop geeft je handvatten voor de voorbereiding van de terugkeer en ook tips wat je kan doen als het niet loopt zoals jullie zouden willen. Breng je eigen vragen in, in deze interactieve workshop en begin te ervaren hoe het zal zijn voor de terugkeerders.

 16. Van 15:15 tot 15:45

  Plenaire afsluiting

  Aan het eind van deze dag helpt Philip Blom ons om dat wat we geleerd en ervaren hebben vandaag te koppelen aan Veerkracht.

  We sluiten af met een lied.

Prijzen

Registreren voor een evenement kan alleen persoonlijk

Om praktische redenen vragen we bezoekers om zich persoonlijk te registreren. Alleen op die manier hebben we de juiste gegevens en aantallen van bezoekers van onze evenementen, bijvoorbeeld voor het klaarmaken van naamkaartjes. Aanmelden met een organisatie-account is daarom niet mogelijk. Wel kun je bij het registreren aangeven voor welke organisatie je werkt of bij welke gemeente je betrokken bent. Dank voor je begrip.

Deel met anderen