Sla links over
Hoofdinhoud

Over Weg met zending? (G)een plek voor zending in de kerk

Weg met zending? (G)een plek voor zending in de kerk

Dit evenement is inmiddels afgelopen. Wil je graag de outline van de bijdrage van dr. Bendor-Samuel downloaden? Klik dan hier.

In een voortdurend veranderende wereld vragen velen zich af hoe zending vandaag de dag eruit moet zien. Moet zending verschuiven van organisaties naar de lokale kerk? Zou de focus op buitenlandse zending plaats moeten maken voor meer nadruk op een profetisch geluid van de kerk in de maatschappij? Of gaat het om een radicale heroverweging van wat we verstaan onder zending en haar praktijk?

Tijdens Weg met zending? gaan we hier samen over in gesprek. Dr. Paul Bendor-Samuel van het Oxford Centre for Mission Studies zal zijn kennis en ervaring met ons delen. Drs. Kathleen Ferrier zal hier vanuit haar expertise een inhoudelijke reactie op geven. Meer over deze sprekers vind je hier. Na de plenaire sessie zijn er workshops om in te gaan op diverse actuele thema’s. 

Deze middag is bedoeld voor medewerkers van zendingsorganisaties, leden van zendingscommissies en anderen die verantwoordelijk zijn voor zendingsbeleid in de kerk.

Deel met anderen