Sla links over
Hoofdinhoud

MissieNederland beweegt de Kerk

Over MissieNederland

MissieNederland is een breed missionair netwerk van honderden christelijke organisaties en plaatselijke gemeenten, negen kerkgenootschappen en vele betrokken individuen. Met gebundelde krachten spannen we ons ten volle in om de Kerk te helpen haar missionaire roeping in èn vanuit Nederland vorm te geven. 

Onze hoofddoelstelling (zoals deze ook verwoord is in de statuten): 

MissieNederland verbindt, ondersteunt en inspireert christelijke gemeenschappen bij het getuige zijn & discipelen maken van Jezus Christus

Meer en meer voelen we de urgentie om samen te bouwen aan een Kerk die voluit missionair is. Wij verlangen naar een kerk die zichtbaar is, doordat de leden zichtbaar zijn. Gedreven door die missionaire droom verbinden we christenen, organisaties en kerken in Nederland om een beweging van ‘levende stenen’ te vormen met meer impact dan ooit!

MissieNederland – Beweegt de Kerk

Alle verschillende bedieningen van de Kerk (lees: gemeenschap van gelovigen wereldwijd) staan uiteindelijk ten dienste aan onze opdracht ('missie') om getuigen te zijn van Jezus Christus. Of dat nu zichtbaar wordt in onze eigen wijk of onder mensen ver weg die nog niet bereikt zijn met het Evangelie. Het is onze verlangen om daar in en vanuit Nederland ons 'steentje' aan bij te dragen.

De ‘dominostenen’ in ons logo die de letter M van Missie vormen, staan voor beweging. Los hebben de stenen nauwelijks of geen functie, maar zodra je een verzameling stenen in beweging zet gebeurt er iets en krijg je zicht op het grotere geheel. 

MissieNederland is de Nederlandse vertegenwoordiger van de Evangelische (Zendings)alliantie.