Sla links over
Hoofdinhoud

Coördineer de Week van Gebed in jouw woonplaats of kerk

Coördineer de Week van Gebed

De Week van Gebed kun je zo groot en zo klein aanpakken als je zelf wilt. Zo doen er in Delft maar liefst achttien kerken mee. Maar of je nu met achttien kerken bent of met drie, de Week van Gebed vraagt om enige coördinatie. Op deze pagina geven je alle informatie die handig is voor coördinatoren van de Week van Gebed. 

Je vindt op deze pagina onder andere (informatie over):

Tips en inspiratie

Een oprecht gebed is geen trucje, maar bij het coördineren van de Week van Gebed kun je misschien wel wat tips en inspiratie gebruiken. Wij zetten een verzameling van tips en artikelen voor inspiratie op een rij.

Materialen bestellen

Met de materialen uit onze webshop bereid je je goed voor op de jaarlijkse gebedsweek. Zo vind je in deze webshop:

  • Een gebedsboekje met onderwerpen en gebedspunten voor 8 dagen (voor thuis of in de groep)
  • Een variant op het gebedsboekje met daaraan toegevoegd een liturgie voor een samenkomst
  • Speciale versies van het gebedsboekje voor kinderen en tieners (voor thuis of in de groep)
  • Posters ter promotie van de Week van Gebed

MissieNederland werkt samen met Kameel.nl. Hierdoor kan er sneller geleverd worden en blijven de verzendkosten laag. Tip: vanaf € 20,- betaal je geen verzendkosten. Zoek dus nog gerust even verder in de webshop als je bestelbedrag hieronder blijft. D

Ga naar de webshop

Gebedsbijeenkomsten organiseren

Voor het organiseren van gebedsbijeenkomsten biedt MissieNederland - in samenwerking met diverse partners - gratis materiaal aan. Daarnaast kunnen de bekende materialen zoals het gebedsboekje gebruikt worden. 

Wijs de organisatoren van de gebedsbijeenkomsten in jouw woonplaats op de pagina 'Organiseren bijeenkomsten' met daarop onder andere PowerPoint-presentaties en handleidingen voor iedere dag. Ook als je zelf een gebedsbijeenkomst organiseert, bevelen je van harte aan om ook deze pagina te bekijken. 

Organiseren bijeenkomsten

Programma's voor kerk- en kinderdiensten

Voor tijdens de kerkdienst is een liturgie ontwikkeld (te bestellen in de webshop) en online te downloaden. Je kunt overwegen om deze samen met andere kerken te organiseren.

Kinderwerkpakket

Daarnaast heeft de Internationale Bijbelbond (IBB) samen met MissieNederland een kinderwerkpakket 'Samen ontdekken: Vrij om te vieren' ontwikkeld voor een intergenerationele dienst of kinder(neven)diensten. 

Gebedsbijeenkomsten toevoegen op de kaart

Staan de activiteiten in jouw woonplaats al op de kaart? In aanloop naar de bijeenkomsten in januari zoeken mensen steeds vaker naar de plek om mee te kunnen doen met een gebedsbijeenkomst. Help ons deze kaart te vullen door en vul de gegevens van jouw woonplaats in.

Bijeenkomst toevoegen

Promoot de Week van Gebed

Met onderstaande materialen kun je plaatselijke bijeenkomsten onder de aandacht te brengen.

  • een flyer/poster met leeg tekstvlak, waarop u zelf de bijeenkomsten kunt vermelden, om uit te delen of in openbare gelegenheden op te hangen.
  • digitale banner voor promotie op de website van uw gemeente of gemeenten/gebedsorganisaties in uw regio. (Laat de banner verwijzen naar http://www.missienederland.nl/weekvangebed)
  • digitale profielafbeelding geschikt om bijvoorbeeld te gebruiken als profielafbeelding op facebook of twitter.
  • een persbericht om te versturen naar lokale media/kerkbladen (Word-bestand)
  • een kort motiverend artikel voor in uw kerkblad (Word-bestand)

Vragen?

Voor het bestellen en verzenden van de materialen van de Week van Gebed werkt MissieNederland samen met Kameel.nl (onderdeel Van A tot Zending). Heb je vragen over je bestelling? Neem dan contact op met Kameel. Klik hier voor contactinformatie.

Heb je inhoudelijke vragen over de Week van Gebed, neem dan contact op met relatiemanager Jan Willem Janse van MissieNederland.

Neem contact op met Jan Willem