Sla links over
Hoofdinhoud

Bidden met jeugd in de Week van Gebed

Kinderen en tieners doen volop mee aan de Week van Gebed voor de eenheid. Op deze pagina geven je graag een overzicht van wat de mogelijkheden zijn. 

Kinderdienst en gebedsboekje voor kinderen 

Voor de zondag van de Week van Gebed is in opdracht van MissieNederland en de Raad van Kerken een speciaal kinderdienstpakket ontwikkeld door de Internationale Bijbelbond. Het materiaal haakt aan op het thema Recht voor ogen vanuit het verhaal van Jozef. Ook het kindergebedsboekje werkt vanuit hetzelfde thema. Ook hiervoor heeft de Internationale Bijbelbond het materiaal ontwikkeld, in samenwerking met HGJB, Leger des Heils, Timotheüs en Vertel het maar.

Materiaal voor tieners

Tieners gaan tijdens de Week van Gebed aan de slag met de brief van Jakobus. In plaats van een tienergebedsboekje, kunnen jeugdleiders dit jaar via hun eigen sociale mediakanalen de content van het tienermateriaal delen. Dit gaat om Bijbelteksten, video's met een overdenking, challenges en gebedspunten. Door deze dynamische mix worden de tieners betrokken op een manier die bij hun leefwereld past. 

Klik hier om je in te schrijven voor dit materiaal

PrayerNight

Tijdens de PrayerNight bidden (tieners en) jongeren samen aan de hand van het thema van de Week van Gebed. Het instructiemateriaal voor deze PrayerNight wordt dit jaar veralgemeniseerd, daarnaast delen we enkele tips en werkvormen hoe je kunt bidden aan de hand van het jaarthema Recht voor ogen. De PrayerNight vindt plaats op de avond voorafgaand aan de Week van Gebed, 19 januari 2019.

Gebedsarmbandjes

Help kinderen en tieners bidden aan de hand van de speciaal ontwikkelde gebedsarmbandjes. De gebedsarmbandjes werken als herinnering voor gebed en bevatten vier icoontjes met gebedsonderwerpen. Deze onderwerpen betreffen: jezelf, je omgeving, school of werk, de wereld.

Bestel de gebedsarmbandjes

Binnenkort beschikbaar!

De materialen voor de PrayerNight zijn in november beschikbaar. De materialen voor tieners zijn in productie en worden in december toegevoegd aan deze website en op de websites van partnerorganisaties. Klik hier om op de hoogte te worden gehouden van ontwikkelingen.

Meer over de Week van Gebed