Bidden met jeugd

Waar een netwerk sterk in is

14 januari 2021
 • Profielafbeelding van Martine Versteeg
  Door: Martine Versteeg

Ben jij op zoek naar tips, materiaal en artikelen om jeugd te inspireren en activeren voor gebed? Wij zetten artikelen, materiaal, events en tips uit het netwerk van MissieNederland voor jou op een rijtje om jeugd te inspireren voor gebed. 

Jaarlijks organiseren MissieNederland en de Raad van Kerken in Nederland samen de Week van gebed voor eenheid. Voor deze gebedsweek ontwikkelen diverse organisaties ook materiaal voor kinderen en tieners. Kijk daarvoor op www.weekvangebed.nl/jeugd

Bidden met kinderen:

 • De Samenleesbijbel geeft handvatten om bidden concreet te maken voor kinderen. Download gratis de themapagina over bidden.
 • Op de website Geloof in het gezin, een project waar CGJO bij betrokken is, vind je diverse tips en artikelen voor het bidden met kinderen. 
 • Bekijk een van de vele werkvormen rond bidden met kinderen in de werkvormendatabase van Jong Protestant.

Bidden met tieners:

Bidden met jongeren

 • 24-7 Prayer heeft bidden in haar missie staan! Dus op hun site is er veel materiaal en ideeen voor gebed voor jongeren (en volwassenen)!
 • Met haar PopUp Prayerroom gaat 24-7 Prayer langs verschillende campussen van Nederland. Met de Popup Prayerroom willen zij studenten een plek van ontmoeting met Jezus geven: of ze Hem nou kennen of niet. Heb jij een campus in de buurt van jouw kerk? Werk met 24-7 Prayer samen om de PopUp Prayerroom bij jou in de stad op te zetten.
 • De Prayer Course bestaat uit zes interactieve bijeenkomsten voor kleine groepen, op basis van het Onze Vader. Met het online cursusmateriaal kan iedereen zelf een Prayer Course organiseren. 
 • Maak met jouw jongeren een gebedsruimte in jouw gemeente. 24-7 Prayer geeft daar handvatten voor om daar goed invulling aan te geven.
 • IkzoekGod.nl van Agapè biedt een online cursus Bidden aan. Dit is een digitale cursus die jongeren zelf thuis op hun telefoon kunnen volgen. 

Bid- en dankdag

Veel kerken vieren biddag in het voorjaar en dankdag in het najaar. Diverse jeugdwerkorganisaties hebben hier materiaal voor:

 • HGJB heeft de Bid- en dankdagmap ontwikkeld, met materiaal voor jouw jeugdwerk om aan te sluiten bij dank- en biddag. 
 • Jong Protestant heeft ook voor bid- en dankdag diverse materialen in hun werkvormendatabase.Hebben we nog iets gemist?

Hebben we nog iets gemist?

Het kan zomaar dat jij of jouw organisatie een dienst aanbiedt die helemaal past bij dit overzicht. Als jouw organisatie deelnemer is van MissieNederland plaatsen we jouw aanbod er graag bij. Vul je aanbod in op deze pagina.

Nog meer aanbod uit ons netwerk

Kerst en Nieuwjaar 2021

Denk je na over hoe je kerst en oud en nieuw in de gemeente viert? MissieNederland verzamelt voor jou alle materialen en…
Lees verder

Zomerkampen voor kinderen, tieners en jongeren

Kinderen en jongeren vinden in christelijke kampen een plek om hun geloof te delen. Uit onderzoek blijkt dat ouders hun …
Lees verder

Toeleven naar Pasen 2022

Wil je met jouw gemeente toeleven naar Pasen 2022? Dan ben je op de juiste pagina. Hier vind je namelijk de iniatiatieve…
Lees verder