Toeleven naar Pasen 2022

Waar een netwerk sterk in is

12 januari 2021
 • Profielafbeelding van Jan Willem Janse
  Door: Jan Willem Janse

Wil je met jouw gemeente toeleven naar Pasen 2022? Dan ben je op de juiste pagina. Hier vind je namelijk de iniatiatieven vanuit ons netwerk in een handig overzicht. Dit overzicht wordt nog verder aangevuld gedurende het jaar. 

 • tearfund40dagen.jpgJaarlijks biedt Tearfund (voorheen Tear) een veertigdagenpakket. Het pakket bestaat uit een kalender met dagelijkse overdenkingen, gesprekshandleiding, liturgie voor de stille week, gezinsboekje en een spaarproject. Meer informatie vind je hier. De veertigdagenpakket is meestal vanaf december te bestellen. 

 • Je kunt je gemeente ook betrekken bij 40 dagen hier & nu, dat diverse organisaties (waaronder het Missionair en Diaconaal Steunpunt van de NGK) gezamenlijk aanbieden. 40 dagen hier & nu is een podcastserie die jaarlijks wordt aangevuld met preekschetsen, kringmaterialen en diverse andere extra's. Kerken kunnen gratis gebruik maken van de materialen.

Voor de volgende generaties

Voor het toeleven naar Pasen samen met kinderen, tieners en jongeren bieden deelnemers een grote hoeveelheid middelen en materialen:

 • Het kinderwerkprogramma Bijbel Basics van het NBG besteedt aandacht aan de veertigdagentijd. Deze biedt jaarlijks een nieuw project aan. Maar je kunt ook projecten van jaren ervoor gebruiken. 

 • Afgelopen jaren organiseerde Jong Protestant De PaasChallenge.  Dit interactieve spel voor tieners en jongeren is steeds in een ander thema. AFgelopen jaren werd het ook aangeboden als een coronaproof QR-codespel waarbij deelnemers in kleine groepjes mee konden doen. Wanneer de 

 • Jong Protestant biedt ook in haar werkvormendatabase meer dan vijftig werkvormen en programma's aan die je helpen om aandacht te geven aan Pasen in jouw gemeente.

 • Kinderdienst methode Vertel het maar ontwikkeld elk jaar een veertigdagen project. 
 • Tijdens de lijdenstijd kunnen kinderen stilstaan bij wat verlatenheid betekent aan de hand van een lessenserie rvan sAmen leren geloven. In acht lessen kijken we naar de tijd van toen en de tijd van nu, naar de overeenkomsten en de betekenis ervan voor ons. Wat herkennen we, wat kunnen we ervan leren, wat heeft het ons te zeggen? Elke serie werkt toe naar een eindproduct en heeft aandacht voor verbinding tussen de kinderen en de rest van de gemeente.  
 • GoBoom biedt creatief projectmateriaal, workshops en interactieve beleef -en bezinroutes aan rondom het thema Pasen en Pinksteren. 

Is jouw organisatie deelnemer van MissieNederland en hebben jullie ook een initiatief rond Pasen 2022 dat hier nog niet vermeld staat? Laat het dan hier weten. Ben je geen deelnemer, maar wil je daar graag over in gesprek? Neem contact met ons op! 

Nog meer aanbod uit ons netwerk

Zomerkampen voor kinderen, tieners en jongeren

Kinderen en jongeren vinden in christelijke kampen een plek om hun geloof te delen. Uit onderzoek blijkt dat ouders hun …
Lees verder

Naaktheid, intimiteit en seksualiteit

Naaktheid, intimiteit en seksualiteit zijn vaak nog taboe-thema's in de kerk. Toch leven we in een cultuur en maatschapp…
Lees verder

Bidden met jeugd

Ben jij op zoek naar tips, materiaal en artikelen om jeugd te inspireren en activeren voor gebed? Wij zetten artikelen, …
Lees verder