Bidden met jeugd

Waar een netwerk sterk in is

21 januari 2020
 • Profielafbeelding van Martine Versteeg
  Door: Martine Versteeg

Ben jij op zoek naar tips, materiaal en artikelen om jeugd te inspireren voor gebed? Wij zetten artikelen, materiaal, events en tips uit het MissieNederland-netwerk voor jou op een rijtje om jeugd te inspireren voor gebed. 

Jaarlijks organiseert MissieNederland samen met de Raad van Kerken de Week van Gebed. Voor de Week van Gebed ontwikkelen diverse organisaties ook materiaal voor kinderen, tieners en jongeren. Kijk daarvoor op www.weekvangebed.nl/jeugd

Bidden met kinderen:

 • De Samenleesbijbel geeft handvatten om bidden concreet te maken voor kinderen. Download gratis de themapagina over bidden.
 • Op de website Geloof in het gezin een project waar CGJO bij betrokken is zijn er diverse tips en artikelen te vinden voor het bidden met kinderen. 
 • Lees dit artikel van JOP-Jong Protestant of bekijk een van hun vele werkvormen rond bidden met kinderen in de werkvormendatabase

Bidden met tieners:

Bidden met jongeren

 •  24/7 Prayer Nederland heeft bidden in haar missie staan! Dus op hun site is er veel materiaal en ideeen voor gebed voor jongeren (en volwassenen)!
 • Met haar PopUp Prayerroom gaat 24/7 Prayer langs verschillende campussen van Nederland. Met de Popup Prayerroom willen zij studenten een plek van ontmoeting met Jezus geven: of ze Hem nou kennen of niet. Heb jij een campus in de buurt van jouw kerk? Werk met 24/7 Prayer samen om de PopUp Prayerroom bij jou in de stad op te zetten.
 • De Prayer Course bestaat uit zes interactieve bijeenkomsten voor kleine groepen, op basis van het Onze Vader. Met het online cursusmateriaal kan iedereen zelf een Prayer Course organiseren. 
 • Maak met jouw jongeren een gebedsruimte in jouw gemeente. 24/7 geeft daar handvatten voor om daar goed invulling aan te geven.
 • IkzoekGod.nl van Agapè biedt een online cursus Bidden aan. Dit is een digitale cursus die jongeren zelf thuis op hun telefoon kunnen volgen. 

Bid en Dankdag

Veel kerken vieren biddag in het voorjaar en dankdag in het najaar. Diverse jeugdwerk organisatie hebben hier materiaal voor:

 • HGJB heeft de Dank en Biddag-map ontwikkeld, met materiaal voor jouw jeugdwerk om aan te sluiten bij dank- en biddag. 
 • JOP-Jong Protestant heeft voor bid- en dankdag diverse materialen in hun werkvormendatabase.Hebben we nog iets gemist?

Hebben we nog iets gemist?

Het kan zomaar dat jij of jouw organisatie een dienst aanbiedt die helemaal past bij dit overzicht. Als jouw organisatie deelnemer is van MissieNederland plaatsen we jouw aanbod er graag bij. Vul je aanbod in op deze pagina.

Nog meer aanbod uit ons netwerk

Kerst en Nieuwjaar 2019/2020

De kerstartikelen liggen alweer in de schappen en ook in de kerk wordt er al nagedacht over advent en kerst. Daarom heef…
Lees verder

Tienermateriaal

Ben jij op zoek naar tienermateriaal voor jouw tienerclub of catechese groep? Wij hebben het tienermateriaal uit het Mis…
Lees verder

Kinderwerkmateriaal

Welk kindermateriaal gebruik jij voor het kinderwerk in of om jouw gemeente? Er is veel materiaal te vinden. En dat is m…
Lees verder