Zomerkampen voor kinderen, tieners en jongeren

Waar een netwerk sterk in is

27 maart 2019
  • Profielafbeelding van Martine Versteeg
    Door: Martine Versteeg

Kinderen en jongeren vinden in christelijke kampen een plek om hun geloof te delen. Het was even spannend, maar ook in zomer 2020 kunnen de kampen doorgaan! Uit onderzoek blijkt dat ouders hun kinderen enthousiast terug zien komen. Meerdere ouders vertelden ook over de positieve bijdrage die een kamp op henzelf heeft, jaren later. Ze leerden over het belang van zending, ervoeren God dichtbij, leerden Bijbelteksten uit hun hoofd en maakte een keuze voor het geloof in Jezus. Lees hier het onderzoek.

Zomer 2020

CCI-Nederland (koepelorganisatie voor christelijk recreatie) en een aantal kampaanbieders uit het MissieNederland-netwerk hebben samen met anderen hard gewerkt aan een coronaprotocol voor kampen en dagactiviteiten. Het was begin juni even spannend, maar de overheid is akkoord gegaan en er mogen weer kinder-, tiener- en jongerenkampen georganiseerd worden deze zomer!

Voor sommige kampaanbieders uit ons netwerk kwam het bericht te laat en moesten ze alsnog hun kampen annuleren, maar sommige kampen kunnen alsnog doorgaan en hebben zelfs nog ruimte voor jouw kinderen, tieners en jongeren deze zomer! Organiseer je als kerk zelf een kamp of dagactiviteit? Dan zijn de protocollen die zijn ontwikkeld ook voor jou waardevol! Bekijk de protocollen op www.wegaanopzomerkamp.nl

Vind hier onder een overzicht van de kampaanbieders uit het MissieNederland-netwerk. 

Atheletes in Action
Ben jij sportief, tussen de 9 en 17 jaar en wil je een midweek vol sport, leren over God en jezelf, uitdaging en fun? Dan zijn de Sportkampen echt iets voor jou! Atletes in Action (Agapè) en Geloofshelden organiseren vanaf 2019 samen Sportkampen. Biedt in de zomer 2020 ook kampen aan!

Camps4Kids
Alle Camps4Kids kampen duren 6 dagen en zijn voor kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 12 jaar (groep 3 t/m groep 8). De Camps4Kids kampen hebben allerlei thema's. Zo heb je de Koning(inne)Kamp, Kook kamp, Adventure kamp en nog veel meer. Biedt in de zomer 2020 ook kampen aan!

CWN-CWJ kampen
De Charismatische Werkgemeenschap Nederland organiseert iedere zomer diverse kampen. Zo kunnen kinderen (vanaf 8 jaar t/m groep 8) naar de Chakika kampen. Voor middelbare schoilieren kun je kiezen uit Zwalk (zeilkamp met kleine boten) en Outdoor (buitensport kamp). Voor de zestienplussers zijn er het Ardennenkamp (buitensportkamp in de Ardennen) en het Rivalkamp (zeilkamp op een of twee grotere boten). De kampen staan bekend om persoonlijke aandacht en een goede mix tussen verdieping en ontspanning. 

Gave-kampen
Stichting Gave organiseert in de zomer diverse jongeren kampen in drie leeftijds categorieën: 13t/m 16 jaar, 17 t/m 23 jaar en 19 tot 29 jaar. Voetballen met een Afghaan, een Armeen die de Bijbel uitlegt en heerlijk exotisch eten. Bij de Gave-kampen maak je het allemaal mee. Vluchtelingen en Nederlandse jongeren ontmoeten elkaar. Biedt in de zomer 2020 ook kampen aan!

HGJB-vakanties
HGJB organiseert diverse kinderkampen (8-12 jaar), tiener vakanties (13-17 jaar), jongeren vakanties (15-19 jaar) en 18+ vakanties. Er is voor alle leeftijden een groot en divers aanbod aan kampen en vakanties. Voor kinderen kun je kiezen uit allerlei kampen met o.a. thema's,  zoals 'Top secret' en 'Water fun'. Tieners gaan naar mooie plekken in Nederland zoals Texel en Valkenburg of kunnen ook een speciale thema kiezen zoals paardrijkamp of survivallen. Jongeren kunnen ook kiezen uit vakanties iets verder weg, zoals Spanje of Zweden. 

Kerk van de Nazarener kampen
De Kerk van de Nazarener organiseren elk jaar kinderkampen (groep 4 t/m 8) en teinerkampen (brugklas tot 21 jaar). Het kinderkamp is altijd tijdens het Pinksterweekend. Het tienerkamp is in de zomer. Kampen met sport, spel, pliezer en inhoud. Ook kun je met jouw tienergroep uit de kerk aansluiten. Biedt in de zomer 2020 ook kampen aan!

Leger des Heils- sociale vakanties
Het Leger des Heils organiseert diverse kampen en vakanties voor mensen met een smalle beurs. Er zijn kampen en vakanties voor allerlei doelgroepen. Voor kinderen is er het kinderkamp (6 t/m 11 jaar). Verder zijn er ook vakanties voor ouders met hun kinderen samen. Biedt in de zomer 2020 ook kampen aan! 

Onvergetelijke Zomervakanties
Stichting Onvergetelijke Zomervakanties organiseren kinderkampen (groep 3 t/m 7), Brugkamp (groep 8 en klas 1), Tienerkamp (14 en 15 jaar), Jeugdkamp (16 en 17 jaar) en TOPkamp (18 t/m 21 jaar). De kampen staan bekend om de goede balans tussen een boeiend inhoudelijke programma en leuke spelactiviteiten op een prachtige terrein. Biedt in de zomer 2020 ook kampen aan! 

Wegwijzerkampen
Wegwijzerkampen bieden kampen aan voor kinderen (8-12 jaar), tieners (12-14 jaar en 15-18 jaar) en jongeren (vanaf 18 jaar). De kinderkampen vinden plaats op een terrein waarin kinderen in tenten slapen. Bij de tieners slapen ze in een groepsaccomodatie. Bij alle kampen is er een leuke mix van sport, spel en  verdiepende programma. De jongeren worden ook deels (onderbegeleiding) verantwoordelijk gemaakt voor programma onderdelen. 

YOY
YOY kampen is een christelijke organisatie die zomerkampen voor kinderen (groep 4 t/m 7) en tieners (groep 8 en voorgezet onderwijs) organiseert. In drie weken zomervakantie vinden 9 verschillende kampen plaats. Met spetterende sport en spel activiteiten en bieden zij de kinderen en tieners elke dag een creatief programma rondom een Bijbels thema. Biedt in de zomer 2020 ook kampen aan! 

Nog meer aanbod uit ons netwerk

Bidden met jeugd

Ben jij op zoek naar tips, materiaal en artikelen om jeugd te inspireren voor gebed? Wij zetten artikelen, materiaal, ev…
Lees verder

Kerst en Nieuwjaar 2019/2020

De kerstartikelen liggen alweer in de schappen en ook in de kerk wordt er al nagedacht over advent en kerst. Daarom heef…
Lees verder

Tienermateriaal

Ben jij op zoek naar tienermateriaal voor jouw tienerclub of catechese groep? Wij hebben het tienermateriaal uit het Mis…
Lees verder