Zomerkampen voor kinderen

Waar een netwerk sterk in is

27 maart 2019
  • Profielafbeelding van Martine Versteeg
    Door: Martine Versteeg

Het voorjaar is het moment voor kinderen, tieners en jongeren om zich aan te melden voor een zomerkamp. Kinderen en jongeren vinden in christelijke kampen een plek om hun geloof te delen. Uit onderzoek blijkt dat ouders hun kinderen enthousiast terug zien komen. Meerdere ouders vertelden ook over de positieve bijdrage die een kamp op henzelf heeft, jaren later. Ze leerden over het belang van zending, ervoeren God dichtbij, leerden Bijbelteksten uit hun hoofd en maakte een keuze voor het geloof in Jezus. Lees hier het onderzoek.

Goed om in deze tijd kinderen en tieners uit jouw gemeente aan te moedigen zich op te geven voor een christelijke zomerkamp, bijvoorbeeld bij een van de kampaanbieders uit het MissieNederland-netwerk: 

Camps4Kids
Alle Camps4Kids kampen duren 6 dagen en zijn voor kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 12 jaar (groep 3 t/m groep 8). De Camps4Kids kampen hebben allerlei thema's. Zo heb je de Koning(inne)Kamp, Kook kamp, Adventure kamp en nog veel meer.

CWN-CWJ kampen
De Charismatische Werkgemeenschap Nederland organiseert iedere zomer diverse kampen. Zo kunnen kinderen (vanaf 8 jaar t/m groep 8) naar de Chakika kampen. Voor middelbare schoilieren kun je kiezen uit Zwalk (zeilkamp met kleine boten) en Outdoor (buitensport kamp). Voor de zestienplussers zijn er het Ardennenkamp (buitensportkamp in de Ardennen) en het Rivalkamp (zeilkamp op een of twee grotere boten). De kampen staan bekend om persoonlijke aandacht en een goede mix tussen verdieping en ontspanning. 

Gave-kampen
Stichting Gave organiseert in de zomer diverse jongeren kampen in drie leeftijds categorieën: 13t/m 16 jaar, 17 t/m 23 jaar en 19 tot 29 jaar. Voetballen met een Afghaan, een Armeen die de Bijbel uitlegt en heerlijk exotisch eten. Bij de Gave-kampen maak je het allemaal mee. Vluchtelingen en Nederlandse jongeren ontmoeten elkaar. 

Geloofshelden
Geloofshelden organiseert diverse sportkampen; voetbalkamp, turnkamp, danskamp, volleybalkamp en nog veel meer sporten. De kampen zijn voor kinderen en tieners tussen de 9 en 19 jaar. Naast veel sporten is er ook tijd voor verdieping. De kampen hebben bewust kleine groepen zodat er veel aandacht is voor de deelnemers. 

HGJB-vakanties
HGJB organiseert diverse kinderkampen (8-12 jaar), tiener vakanties (13-17 jaar), jongeren vakanties (15-19 jaar) en 18+ vakanties. Er is voor alle leeftijden een groot en divers aanbod aan kampen en vakanties. Voor kinderen kun je kiezen uit allerlei kampen met o.a. thema's,  zoals 'Top secret' en 'Water fun'. Tieners gaan naar mooie plekken in Nederland zoals Texel en Valkenburg of kunnen ook een speciale thema kiezen zoals paardrijkamp of survivallen. Jongeren kunnen ook kiezen uit vakanties iets verder weg, zoals Spanje of Zweden. 

Kerk van de Nazarener kampen
De Kerk van de Nazarener organiseren elk jaar kinderkampen (groep 4 t/m 8) en teinerkampen (brugklas tot 21 jaar). Het kinderkamp is altijd tijdens het Pinksterweekend. Het tienerkamp is in de zomer. Kampen met sport, spel, pliezer en inhoud.

Leger des Heils- sociale vakanties
Het Leger des Heils organiseert diverse kampen en vakanties voor mensen met een smalle beurs. Er zijn kampen en vakanties voor allerlei doelgroepen. Voor kinderen is er het kinderkamp (6 t/m 11 jaar). Verder zijn er ook vakanties voor ouders met hun kinderen samen. 

Onvergetelijke Zomervakanties
Stichting Onvergetelijke Zomervakanties organiseren kinderkampen (groep 3 t/m 7), Brugkamp (groep 8 en klas 1), Tienerkamp (14 en 15 jaar), Jeugdkamp (16 en 17 jaar) en TOPkamp (18 t/m 21 jaar). De kampen staan bekend om de goede balans tussen een boeiend inhoudelijke programma en leuke spelactiviteiten op een prachtige terrein.

Wegwijzerkampen
Wegwijzerkampen bieden kampen aan voor kinderen (8-12 jaar), tieners (12-14 jaar en 15-18 jaar) en jongeren (vanaf 18 jaar). De kinderkampen vinden plaats op een terrein waarin kinderen in tenten slapen. Bij de tieners slapen ze in een groepsaccomodatie. Bij alle kampen is er een leuke mix van sport, spel en  verdiepende programma. De jongeren worden ook deels (onderbegeleiding) verantwoordelijk gemaakt voor programma onderdelen. 

YOY
YOY kampen is een christelijke organisatie die zomerkampen voor kinderen (groep 4 t/m 7) en tieners (groep 8 en voorgezet onderwijs) organiseert. In drie weken zomervakantie vinden 9 verschillende kampen plaats. Met spetterende sport en spel activiteiten en bieden zij de kinderen en tieners elke dag een creatief programma rondom een Bijbels thema. 

Nog meer aanbod uit ons netwerk

Bidden met jeugd

Ben jij op zoek naar tips, materiaal en artikelen om jeugd te inspireren voor gebed? Wij zetten artikelen, materiaal, ev…
Lees verder

Kerst en Nieuwjaar 2019/2020

De kerstartikelen liggen alweer in de schappen en ook in de kerk wordt er al nagedacht over advent en kerst. Daarom heef…
Lees verder

Tienermateriaal

Ben jij op zoek naar tienermateriaal voor jouw tienerclub of catechese groep? Wij hebben het tienermateriaal uit het Mis…
Lees verder