Sla links over

De kerk als bron van beweging

Martin-de-Jong.pngmaandag 27 maart 2017 In de eerste week van maart bezocht ik een conferentie in New York georganiseerd door Redeemer Presbyterian Church. Bij velen bekend als de kerk van Tim Keller.

Met honderd leiders dachten we na hoe we een beweging van het evangelie in de grote steden van de wereld gaande kunnen houden. Welke rol kan de kerk daarbij spelen? Lees de volledige column van Martin de Jong

Hoofdinhoud

Nieuws

Landelijke campagne ‘Kerkproeverij’ in weekend van 9 en 10 september 2017

Kerkproeverij-logo.jpg 14:36 In het weekend van 9 en 10 september 2017 zetten kerken in heel Nederland de deuren open voor de Kerkproeverij. Een landelijke campagne waar al meer dan 20 denominaties aan meedoen. Het doel van ... lees verder

Katholieken en evangelischen in gesprek over gebed en evangelisatie

10:00 'Oecumenische ontmoeting zien we als een van de zegeningen van onze tijd. We adviseren onze besturen om elkaar te blijven zoeken in de gezamenlijke missie om getuigen van Christus te zijn in onze ... lees verder


Inspiratie voor werk in de kerk

MissieNederland beweegt de Kerk om volop zichtbaar te zijn in wijk en wereld. Ben jij actief in de kerk? Graag ondersteunen we je bij de voorbereiding of de uitvoering van je taak. Zoek een artikel in de rubrieken of klik op de button.

Zoek een artikel


Geef ruimte aan jeugd

Dat is de oproep die klinkt in de nieuwe editie van IDEAZ. Een oproep aan de kerk in haar volle breedte: van lokale gemeente tot wereldwijde bediening.

Lees hier alvast het introductieartikel van jeugdwerkspecialist Jan van den Berg. IDEAZ 1 verschijnt op 31 maart 2017.


Concreet met INNOV8

Met het MissieNederland-netwerk INNOV8 zetten we goed jeugdwerk steeds op de agenda van de Kerk. Daarbij signaleren we trends en vragen die leven in de kerk. Op 16 en 17 mei organiseert INNOV8 haar conferentie voor professionals in christelijk jeugdwerk. Het thema is Pop-up. Klik op de button voor meer informatie (of om je direct aan te melden).

Kom naar de INNOV8-conferentie

Meer weten over het netwerk INNOV8?
Neem contact op met relatiemanager Dorina Nauta


Abonneren op IDEAZ

IDEAZ is een hands-on blad met inspirerende praktijkvoorbeelden, studies en achtergrondartikelen. Je kunt er direct mee aan de slag in jouw gemeente of organisatie. Als je nu een abonnement neemt, sturen we je de volledige editie 'Geef ruimte aan jeugd' digitaal. Vanaf het volgende kwartaal ontvang je het blad op je deurmat. Abonneer je direct  of word persoonlijk deelnemer van het MissieNederland-netwerk.


Deelnemende organisaties

Aanstaande netwerkactiviteiten

Meer activiteiten van MissieNederland  of bekijk de uitgebreide netwerkagenda